maandag 28 april 2014

Op naar nul op de meter


Jaren lang waren wij behoorlijke stroomverbruikers. In de vorige eeuw, toen we nog een elektrische boiler hadden, liep het stroomverbruik zelfs op tot zo'n 8000 Kwh per jaar. Wat nu precies de echte aanleiding is geweest, weten we niet meer. Maar sinds vorig jaar gaat het stroomverbruik bij ons drastisch naar beneden. We hebben misschien wel "het licht" gezien :-)
In ieder geval is het tegenwoordig spannend om de wekelijkse meterstanden in mijn eigen excelbestandje in te voeren. Als dan blijkt dat we weer minder Kwh hebben verbruikt, wordt het bijna een sport om te zoeken naar nog een energieslurper waar we wat mee kunnen.

Eén van de doelen om het energieverbruik te verminderen was de wens om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Met een stroomverbruik van bijna 7000 Kwh per jaar hadden we genoeg apparaten om te voorzien van stroom. Om zoveel stroom op te wekken zouden we wel heel veel panelen moeten plaatsen, terwijl we maar een beperkt dakoppervlak hebben. Interessanter wordt het als je in je eigen stroombehoefte kunt voorzien. Oftewel energieneutraal. Daarom hadden we besloten om eerst ons verbruik behoorlijk te verminderen en daarna op zoek te gaan naar zonnepanelen.

Als het weer mee zit, worden deze week de zonnepanelen geplaatst. We kunnen haast niet wachten om de stroommeter terug te zien draaien. 

1 opmerking: