dinsdag 13 mei 2014

Eindelijk een redelijk zonnige dag voor onze zonnepanelen

Na een aantal dagen van bewolking en regen, is het vandaag eindelijk een redelijk zonnige dag geweest. Nog wel vaak enige bewolking, maar af en toe ook volop zonneschijn.

Onze zonnepanelen hadden een piekmoment van 3,05 Kwh om 13:30 uur, en we verwachten vandaag een kleine 19 Kwh aan vermogen binnen gehaald te hebben. We zijn absoluut niet ontevreden. Het was een goede dag voor zonnepanelen. We kunnen niet wachten totdat er een langere warme en zonnige periode komt. Voor het weekend zijn de verwachtingen optimistisch. Spannend wat de opbrengst dan gaat worden. Een prognose van de seizoensinvloeden betreffende de opbrengst van onze zonnepanelen hebben we nog niet kunnen maken. Op het world wide web zijn weinig soortgelijke zonne energie installaties te vinden. 

Een zonnig en droog weekend kunnen we trouwens wel gebruiken. De tuin vraagt aandacht. De bessenstruiken moeten opgebonden worden, en de peultjes schieten ook al de grond uit. We willen het geen wildernis laten worden, daarom eerdaags maar even met wat draad takken en groente opbinden. Een regendans gaan we dus maar niet doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten