zondag 4 mei 2014

Zonnepanelen geplaatst.

Deze week zijn de zonnepanelen geplaatst.

We zijn benieuwd wat de opbrengst gaat worden. Gezien de zonnestand van ons dak hebben we gekozen voor een onconventionele opstelling. Statistische berekeningen van de opbrengst zijn wat lastiger te vinden, maar dat maakt het voor ons wel spannender.
De elektriciteitsmeter loopt nu regelmatig terug in plaats van vooruit. Dat geeft een bijzonder beeld.

Toen we ons huis ruim 25 jaar geleden kochten, hebben we vrij vlot een nieuwe meter gekregen. De oude geiser, zonder rookgasafvoer, uit het souterrain hadden we al snel laten vervangen door een elektrische boiler.  Bouwtechnisch was dat op dat moment een passende oplossing. De boiler werd geplaatst in combinatie met een nieuwe dubbel tarief meter. Dat betekent dus dat de verbruikte eenheden Kwh volgens de meterstanden over al die jaren volledig voor onze rekening zijn geweest. Een klein vermogen aan stroomverbruik...... Gelukkig werd het verbruik van elektriciteit al behoorlijk verlaagd toen we jaren geleden de boiler en CV-moederhaard inruilden voor een gasgestookte CV-combiketel. Vanaf vorig jaar wordt de centrale verwarming en sanitair watervoorziening geheel voorzien van heet water dat duurzaam verwarmd wordt door hout.

Op de foto's hierna de panelen nog op de aanhangwagen van de installateur en een gedeelte van de panelen op de westkant van het huis.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten