donderdag 1 mei 2014

Start energie opwekking.

Gisteren zijn de zonnepanelen geplaatst. We hebben er lang naar uit gezien. Toen de beslissing was genomen, en we uit drie offertes de voor ons best passende oplossing een keuze hadden gemaakt, was de afspraak snel gemaakt. 

Op de dag dat voor het eerst Koninginnedag niet meer gevierd werd, kwamen er 's morgens vroeg twee busjes voor rijden. Achter één van de busjes zat een aanhanger met daarop onze nieuwe investering. Het weer zat 's morgens niet mee, maar gelukkig brak 's middags de zon door. Het gevolg was dat ik voor tussen de middag gauw maar een warm pannetje soep heb gemaakt, en 's middags met de koude sinaasappelsap richting het dak kon gaan.

Aan het eind van de dag lagen alle 19 panelen op het dak. 8 op de oostzijde en 11 op de westzijde. In verband met de stand van het huis ten opzichte van de zon is gekozen voor een oost/west opstelling. Als gevolg daarvan was het interessant om per zonnepaneel te kiezen voor een micro inverter in plaats van één omvormer of twee omvormers. Een andere keuze had kunnen zijn om twee omvormers te plaatsen, één voor de oost- en één voor de westkant. Zogenaamde oost/west string geschakeld. Of eventueel één omvormer met afzonderlijke strings.

Vandaag is onze zonnestroomcentrale in bedrijf genomen. Weer een regenachtige dag helaas. De zon heeft zich niet laten zien. Maar wat schertst onze verbazing? We hebben toch al 3,5 Kwh opgewekt. Op enig moment draaide de meter zelfs al terug.......

Foto's volgen........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten